بروز رسانی 1401/03/23
کلاهبرداری به این معناست که شخص و یا اشخاصی ، با سوء استفاده از اعتماد افراد دیگر ، ویا گاهی بدون اختیار و اطلاع آن ها ، مال آن ها را تصاحب کنند . کلاهبرداری همواره با استفاده از روش های متقلبانه و فریب دیگران ، صورت می پذیرد .
کلاهبرداری کاری بر پایهٔ فریب است که کسی یا کسانی برای کسب نفع خود یا موسسهای انجام میدهند. کلاهبرداری در بسیاری از کشورها جرم است، اگرچه مصداقهای آن در نظامهای گوناگون قضایی فرق میکند. آنچه که جرم کلاهبرداری را از سایر جرایم علیه اموال متمایز می سازد، آن است که در اکثر این جرایم مال بدون رضایت یا آگاهی صاحب مال، و حتی گاه به دلیل توسل مجرم به اعمال خشونت آمیز از قربانی به مجرم منتقل می گردد در حالی که کلاهبرداری از این حیث از جمله جرایم استثنائی به شمار می رود. کلاهبردار به گونه ای عمل می کند که مالک یا متصرف مال، فریب خورده و خود از روی میل و رضا، و چه بسا با التماس به امید کسب منافع سرشار، مالش را در اختیار مجرم قرار می دهد.
منبع : ویکی پدیا
مجازاتی که برای کلاهبرداری ساده تعیین شده است ، حبس از یک تا 7 سال و پرداخت جزای نقدی معادل مالی که کلاهبردار اخاذی کرده است.
مجازاتی که برای کلاهبرداری شدید توسط کارمندان و کارکنان قوای سه گانه کشور در نظر گرفته شده است ، حبس از دو تا 10 سال و پرداخت جزای نقدی معادل مالی که کلاهبردار بدست آورده و نیز محرومیت دائم از خدمات دولتی میباشد .
درهر دو حالت اصل مال اخذ شده به صاحبش بازگردانده می شود و در غیر این صورت دادگاه میتواند به تقاضای محکوم مال باخته و به موجب ماده 696 قانون تعزیرات مصوب 1375 با فروش اموال کلاهبردار ، به استثنای مستثنیات دین حکم را اجراء یا تا استیفای حقوق مال باخته مجرم را در حبس نگه دارد .
براساس تبصره یک این ماده در صورت وجود جهات و کیفیات موارد مذکور در این ماده در صورت وجود جهات و کیفیات مخففه دادگاه میتواند با اعمال ضوابط مربوط به تخفیف مجازات مرتکب را فقط تا حد اقل مجازات مقرر در این ماده که حبس می باشد و محرومیت ابد از خدمات دولتی کاهش دهد ولی نمیتواند به تعلیق اجرای کیفر حکم دهد.
از طریق سایت مشاور حقوقی می توانید برای مشاوره حقوقی کلاهبرداری با وکیل پایه یک دادگستری در تماس باشید .
مجازات تعیین شده برای رهبری یک شبکه چند نفری برای انجام جرم کلاهبرداری ، علاوه بر انفصال و جزای نقدی معادل مالی که بدست آورده به حبس از پانزده سال تا ابد می باشد و در صورت صدق عنوان مفسد فی الارض به مجازات جرم محاربه محکوم میشود.
علاوه بر کلاهبرداری عام که ذکر شد ، مواردی خاص از کلاهبرداری وجود دارد که سایت مشاور حقوقی به مواردی از قوانین تعیین شده از این مبحث ، می پردازد :
پیشنهاد می شود در این زمینه مطلب کلاهبرداری رایانه ای را نیز مطالعه بفرمایید .
تماس با موسسه حقوقی چتر عدالت ایرانیان : 88813788 021
11 Comments
خسته نباشید ممنون به خاطر این مطلب زیبا
سلام.ممنون .خیلی خوب بود.از دست اندرکاران وبسایت
به این خوبی سپاسگزارم
سلام.وبسایتتون خیلی خوب و مفیده.به
کارتون ادامه بدین
سلام.وبسایتتون فوق العادس.به کارتون ادامه
بدین
خسته نباشید مرسی به خاطر این مطالب مفید
سلام.وبسایتتون خیلی خوب و مفیده.به کارتون ادامه بدین
سلام.وبسایت خیلی خوب و جامعی دارید.ممنون
سلام مرسی به خاطر مطلب فوق العادتون
سلام.وبسایت خیلی خوبی دارید.خیلی خیلی
ممنون
خسته نباشید مرسی به خاطر این مطالب مفید
سلام.خواستم بابت وبسایت خوبتون ازتون
تشکر کنم و امیدوارم باعث
ایجاد انگیزه براتون بشه