تولد انسان غیر از روش معمول آن از آرزوهایی بوده كه انسان از سالیان دور در فكر تحقق آن بوده است. در سالهای اخیر انتشار خبر موفقیتهای دانشمندان علم ژنتیك در شبیه سازی حیوانات ، دنیا را به شگفتی واداشت و متعاقباً شركت كلوناید مدها شد ، از طریق شبیه سازی دختری به نام «حوا» بدنیا آمده است . این مطلب راجع به جنبههای ژنتیك شبیه سازی نیست . با این وجود برای تجزیه و تحلیل حقوقی آن، تطبیق آن با قواعد حقوقی باید آن را شناخت .
لذا موسسه مشاوره حقوقی ، ابتدا به صورت مختصر مكانیسم و تاریخچه شبیه سازی را بیان كرده سپس به تطبیق این مقوله با امور حقوقی و گهگاه فقهی میپردازد . شبیه سازی انسان شناخته نو ظهور علم ژنتیك بوده و بر همین اساس در شرع مقدس اسلام و دیگر ادیان الهی راجع به آن اظهار عقیده نشده است .
با این وجود در مدت كوتاهی كه موضوع شبیه سازی مطرح شده ، تعدادی از فقهای جدید راجع به این موضوع اظهار نظر كردهاند . شبیه سازی تاكنون به صورت جدی در هیچ كدام از دانشگاههای كشور و تقریباً دنیا مطرح نشده و بعد حقوقی آن نگشوده مانده است ، لذا علی رغم نبودن منابع فارسی و عدم اطلاعات عمومی کافی مردم در این زمینه ، وکیل پایه یک دادگستری در مورد این موضوع ، مطالبی را به صورت سریالی در اختیار شما قرار می دهد .
همه ما كم و بیش مطالبی در خصوص شبیه سازی شنیدهایم ، ولی برای بررسی مشروعیت شبیه سازی نیاز داریم مراحل آن را نیز بشناسیم و طریقه تولید مثل را نیز مطلع باشیم در این مبحث سعی شده در دو گفتار این موضوع و مراحل آن را بیان كرده قادر مباحث بعدی با شناخت بهتر و دیدی بازتر به بررسی مسائل حقوقی این حوزه بپردازیم.
این مطلب مقدمه ای بود بر آنچه در مطالب بعدی در سایت مشاوره حقوقی در اختیار شما قرار خواهد گرفت .