بروز رسانی 1402/12/27
در اجراي ماده 9 قانون تبديل شوراي سرپرستي زندانها به سازمان زندانها و اقدامات تأميني و تربيتي كشور که در تاریخ 6/11/1364 در مجلس شوراي اسلامي به تصویب رسید و به منظور اجراي هر چه بهتر رو شهاي درماني، اصلاحي و تربيتي و نيل به اهداف عاليه سازماني، حفظ حقوق و كرامت زندانيان و افزايش درجه امنيت زندانها آيين نامه نحوة تفكيك و طبقه بندي زندانيان در سازمان زندانها و اقدامات تأميني و تربيتي كشور كه در اين آيين نامه به اختصار سازمان ناميده مي شود به شرح زیر از بیان سایت مشاورحقوقی به قلم کشیده شده است :
ماده 1ـ تفكيك و طبقه بندي عبارت است از جداسازي زندانيان از يكديگر در زندان، بازداشتگاه و يا مراكز اقدامات تأميني و تربيتي كشور از حيث جنس، سن، نوع جرم، و ضعيت قضائي (متهم و محكوم) و و ضعيت سلامتي.
تبصره 1ـ چنانچه مراجع قضائي حسب مورد تصميم خاصي درخصوص نگهداري زنداني اتخاذ نمايند شوراي طبقه بندي موظف به رعايت آن مي باشد.
مطلب سرقت و مجازات آن را از طریق سایت مشاوره حقوقی دنبال کنید .
تبصره 2ـ زندانيان اتباع خارجه جداي از ساير زندانيان نگهداري مي شوند.
ماده 2ـ طبقه بندي در مراكز مذكور توسط شوراي طبقه بندي زندان و با حضور پزشك مسؤول بهداشت و درمان و با رعايت آيين نامه اجرائي سازمان و مفاد اين آيين نامه انجام مي پذيرد.
آيين نامه نحوه ي تفكيك و طبقه بندي زندانيان مصوب 9/9/1385 رئيس قوه قضائيه
ماده 3ـ زندانياني كه مخل نظم و انضباط عمومي بوده و يا موجب آزار و اذيت ديگر زندانيان مي گردند برابر تصميم شوراي انضباطي زندان حداكثر 6 ماه در محل جداگانه نگهداري مي شوند. زندانيان مذكور شبها در اتاقهاي تك نفره در فضاي حداقل 10 متر مربع با نور كافي و سرو يس بهداشتي مناسب نگهداري مي شوند اين دسته از زندانيان همزمان با تحمل حبس، تحت پوشش طرحهاي اصلاحي نظير رو ان درماني قرار مي گيرند. ترخيص از اين محلها قبل از موعد مقرر با نظر رو انشناس يا پزشك مسؤول و تصويب شوراي انضباطي امكان پذير خواهدبود.
ماده 4ـ در نگهداري زندانيان زن علاو ه بر رعايت ساير موارد طبقه بندي رعايت نكات ذيل نيز الزامي مي باشد.
مشاوره حقوقی تلفنی 24 ساعته که از طرف سایت مشاوره حقوقی در اختیار شما عزیزان قرار گرفته است ، راهی است برای کسب اطلاعات بیشتر و اقدام های موثر تر در دعاوی حقوقی .
الف ـ مادران زنداني حق دارند فرزند شيرخوار خود را تا سن 2 سالگي در زندان و يا بازداشتگاه ها نگهداري نمايند. افزايش مدت مذكور تا سقف 6 سال با نظر شوراي طبقه بندي امكان پذير مي باشد.
ب ـ مددكاران اجتماعي مكلفنـد، با رعايت بند الف ترتيب سپردن اطفال را به خانواده و در صورت عدم پذيرش خانواده به بهزيستي، يا مؤسسه خيريه نگهداري اطفال فراهم سازند.
ج ـ مسؤولين زندانها و بازداشتگاه ها مكلف به تهيه و سائل بهداشتي براي زندانيان زن و تغذيه مناسب براي مادران زنداني و اطفال همراه در زندان مي باشند.
د ـ زنان باردار و اطفال شيرخوار با مادرانشان تحت رژيم خاص غذائي قرار گرفته و در قسمت جداگانه از زندان يا بازداشتگاه نگهداري مي شوند.
در این سایت می توانید با استفاده از مشاوره حقوقی با وکیل دعاوی خانواده ، مشکلات و سوالات خود در زمینه دعاوی خانواده را برطرف کنید .
ماده 5 ـ در طبقه بندي از حيث سن، زندانيان در گرو ه هاي سني زير از يكديگر تفكيك مي گردند:
الف ـ گرو ه سني اطفال و نوجوانان، شامل زندانيان زير 18 سال بوده كه بايد در كانونهاي اصلاح و تربيت نگهداري شوند و چنانچه در استاني كانون اصلاح و تربيت و جود نداشته باشد در محل جداگانه اي خارج از محيط زندان نگهداري خواهند شد.
تبصره 1ـ طبقه بندي در كانون اصلاح و تربيت بر اساس آيين نامه اجرائي كانونهاي اصلاح و تربيت مي باشد.
تبصره 2ـ معرفي اطفال و نوجوانان زير 18 سال به زندان ممنوع بوده و چنانچـه به دستور مراجع قضائي اطفال و نوجوانان زير 18 سال به زندان اعزام گردند رؤساي زندانها مكلفند بلافاصله آنان را به كانون اصلاح و تربيت اعزام نمايند.
ب ـ گرو ه سني جوانان شامل، زندانيان 18 تا 30 سال بوده كه بايد جدا از ساير زندانيان نگهداري شوند.
ج ـ گرو ه سني بزرگسالان شامل زندانيان 30 سال به بالا.
برای دسترسی به تلفن مشاورحقوقی به سایت مشاورحقوقی مراجعه کنید .
د ـ گرو ه زندانيان سالمند و زندانياني كه، با لحاظ و ضعيت جسماني و عواطف آنان نيازمند نگهداري با شرايط و امكانات خاص مي باشند.
ماده 6 ـ در نقاطي كه بازداشتگاه مستقل ايجاد شده باشد، متهمين با رعايت طبقه بندي زندانها در بازداشتگاه نگهداري مي شوند، در غير اين صورت محل نگهداري متهمين در خارج از زندان جداي از محكومين بوده كه در اين شرايط نيز جداسازي متهمين جوان زير 18 سال از بزرگسالان الزامي است.